wtorek, 11 sierpnia 2015

Babeczki malinowe


Składniki (ok. 25 sztuk):
babki:
250 g mąki
0,5 kostki margaryny
1 żółtko
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki śmietany

pianka malinowa:
2 szklanki malin
1 szklanka cukru
2 białka

Przygotowanie: 

  1. Zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
  2. Foremki wyklejamy cienko ciastem i pieczemy na złoto w temperaturze 175*C.
  3. Gdy babeczki są już upieczone, do wysokiego naczynia lub w robota kuchennego wsypujemy owoce, cukier i białka i ubijamy na sztywno.
    Początkowo masa będzie bardzo wodnista, ale z odrobiną cierpliwości masa się ubije.
  4. Po wystygnięciu babeczek przekładamy pianką i dekorujemy malinami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz