poniedziałek, 2 czerwca 2014

Koktajl truskawkowo-bananowy


Kocham truskawki w każdej postaci! Sezon na te owoce jest dość krótki, ale mam nadzieję, że zdążę jeszcze je wykorzystać w bardziej ambitnych przepisach ;-) Na razie najprostszy na świecie, idealny szczególnie w trakcie sesji, gdy każda chwila jest na wagę złota...


Składniki (porcja na 3 duże szklanki):

0,5kg truskawek
2 banany
0,5l kefiru/maślanki/jogurtu naturalnego (wg uznania)
cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:
  1. Truskawki obieramy i myjemy. 
  2. Wszystkie składniki wrzucamy do wysokiego naczynia, miksujemy blenderem, dosładzamy według uznania.
  3. Podajemy schłodzone, najlepiej z liściem mięty.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz